Klingor till motorkap

Motorkapsklingor

Det svenska orginalet – Allting började här i Robertsfors med ASEAs produktion av världens första industridiamanter. I ett försök att hitta användningsområden för diamanterna startades här avdelningen ASEA Diamantsektorn, som jobbade med att utveckla diamantverktyg för betong. En del av den avdelningen var våra grundare, som för 55 år sedan startade Borraktiebolaget Norddiamant.

För några år sedan bestämde vi oss för att ta fram en helt ny serie med klingor till motorkapar. Med målet att ta fram de bästa och mest prisvärda motorkapsklingorna på marknaden. Vi utgick från de krav vi alltid ställt på våra diamantverktyg

  1. Lång livslängd
  2. Snabb kapning
  3. Låga vibrationer
  4. Stambladet ska inte bli så nött att det blir en säkerhetsrisk

Två år av utveckling och testning – och vi lyckades! Nu har vi vad som beskrivs som de bästa klingorna på marknaden.
Namnet på serien av klingor är Vajrax, och kommer från det passande ordet Vajra som betyder både blixt och diamant. Vajran är både ett magiskt vapen och en symbol för kraft och oförstörbarhet. Så är de här klingorna ditt magiska vapen eller en oförstörbar blixt? Ja de är såklart inget av det, bara jävligt bra klingor!

De är tillverkade och godkända enligt den europeiska standarden EN13236 vilket betyder att de uppfyller högsta säkerhetskrav och är godkända att använda i Sverige och övriga Europa.

Vajrax Betong

Våra nya HD – High Density segment har mycket tätare packat bindemedel än allt annat på marknaden. Den höga densiteten ger mindre vibrationer och håller fast diamanterna mycket bättre.

Den här klingan skär snabbt och håller länge.

Till kapning av betong, armerad betong, byggnadsmaterial och sten.

Vajrax Granit

Det här är den snabbast skärande klingan på marknaden enligt de som testat den. Fungerar perfekt till alla typer av sten och betong.

Vissa tycker att den tar för sig alldeles för mycket, andra uppskattar verkligen hur snabbt den skär. Om du är van att behöva trycka motorkapen mot stenen så måste du tänka om med den här klingan. Vikten av motorkapen räcker gått och väl!

Norddiamant motorkapsklinga Vajrax Universal 2

Vajrax Universal 2

Vajrax Universal 2 är vår klinga till dig som under en arbetsdag sågar en variation av material.

En bra universalklinga kommer ändå alltid vara en kompromiss. Den är inte lika snabbskärande som Vajrax Betong eller Vajrax Granit i sten och betong, och har inte samma livslängd som Vajrax Asfalt i asfalt.

Vi har uppdaterat Vajrax Universal så att den precis som Vajrax Asfalt har underskärningssegment.

Vajrax Asfalt

Precis som våra kända asfaltsborrar är den här klingan en riktig vinnare. Asfalt är ett omständigt material att såga. Det är både kletande och kan vara väldigt abrasivt och nötande.

Våra nya HD – High Density segment har mycket tätare packat bindemedel än allt annat på marknaden. Den höga densiteten ger mindre vibrationer och håller fast diamanterna mycket bättre. Tack vare det kan vi nu använda större diamanter av bättre kvalitet utan att det skulle vara bortkastat.

De bättre diamanterna gör att klingan får en mycket längre livstängd, untan att tappa någon skärhastighet.

Självklart har våra asfaltsklingor underskärningssegment som skyddar stambladet från nötning.

Kapiallto

Kapiallto är som namnet antyder en klinga som sågar i nästan alla material. Detta tack vare att den har diamanter vakumlödda till stambladet.

Kapar i material så som metall, gjutjärn, gjutjärnsrör, plast, plaströr, glasfiber, trä, betong, sten.